De Nederlandse Filigraanvereniging is een landelijke vereniging die is opgericht in januari 1989. Twee maal per jaar wordt "ergens" in het land een Activiteitendag georganiseerd. De Filigraanvereniging is ook aanwezig op een aantal landelijke en regionale evenementen en beurzen.

Leden mogen tijdens de Activiteitendagen hun werkstukken tentoonstellen, kunnen aan de doetafel zelf het een en ander uitproberen, leggen contacten en gaan op zoek naar de mooiste kleuren filigraanpapier en de nieuwste boeken en filigraanhulpmiddelen die bij de diverse verkoopstands te koop zijn.

Leden en niet-leden kunnen bij de Filigraanvereniging allerlei soorten filigraanpapier, filigraanboeken en filigraangereedschappen kopen. Kijk voor meer informatie naar de advertentie in het verenigingsblad "Verdraaid".

Het clubblad "Verdraaid" verschijnt drie keer per jaar. De laatste editie is midden oktober 2017 verschenen.

verdraaid1Het blad wordt gemaakt vóór, maar vooral ook dóór de leden. Alle ingezonden kaarten en andere werkstukken worden in ieder geval t.z.t. geplaatst.
In "Verdraaid" staan vaak verschillende getekende patronen om zelf uit te werken, maar ook kaarten met de beschrijving erbij. Alle kaarten en overige filigraanwerkstukken worden in kleur afgebeeld!
Verder aandacht voor nieuws over de vereniging, de aankondiging van de Activiteitendagen met verdere details en informatie over beurzen waar de Filigraanvereniging aanwezig is met een stand.
Tevens staan in het blad diverse verkoopadressen van filigraanpapier en overige filigraanbenodigdheden vermeld.